HTML

 

Bohemian Betyars - Tarka Napok 2011 tavasz - Hétfő

2011.04.11. 12:09 Tőgy Tarka

 

 

 

 

 Egyszer volt, hol nem volt, a kollégium falai között egy fiatal ember, akinek volt egy zenekara. Hallottunk róla, csak nem tudtuk mi is az a Bohemian Betyars. Aztán a Pannónia Fesztiválon sikerült beléjük botlanunk. Mit botlanunk, egészen hanyatt estünk bennük. Punkos, rockos hangzás, táncraperdítő népzene, és gatyáig izzadva próbáltuk összeszedni maradványainkat a koncert után. És most ezt a hangulatot egészen házhoz hozzák nekünk, pontosabban hétfő éjszaka éjféltől fürdetnek minket fehérborban és nem másodlagosan zenéjükben. Most pedig egy kis interjú a fiatalemberekkel, hogy még jobban megismerjétek


őket. (Addig is hallgassátok őket.)

 

 

 

Mondanál/mondanátok néhány szót a zenekarról? Mikortól zenéltek együtt és hogyan találtatok egymásra?

A Bohemian Betyars zenekar 2 éve alakult, a gitárosunk, és az énekesünk jött rá, hogy a magyar népzenében mennyi kiaknázatlan lehetőség van még, és milyen jó lenne egy kicsit felpörgetni, bekeményíteni a hegedűs dalllamokat gitárral, basszussal, és dobbal, hogy a nagyközönség számára is sokkal befogadhatóbb legyen. Kitalálták, hogy kell egy szaxofon hegedű dob basszus a zenekarba, ezért elkezdték a kutatást a megfelelő emberek után. Főleg a baráti körből, baráti alapon kerestek embereket, nem nagyon számított, hogy ki mennyire tud játszani a hangszerén. :D Az első szárnypróbálgatások után következtek az első koncertek, amik nem is igazán voltak igazi koncertek, csak a barátoknak játszottunk, próbáltuk hergelni a bulit. Aztán az egész kiforrta magát szépen lassan

Mi az amire a legbüszkébbek vagytok?

Hát szerintem a zenekar arra lehet a legjobban büszke, hogy idáig eljutott teljesen önerőből, alulról építkezve. Nagyon sok energiát, és időt fektettünk már az egészbe, és biztos hogy még fogunk is mert megéri, mindenki szívvel lélekkel csinálja, és nem a pénzért, hanem az élményért, azért hogy felállhassunk újra a színpadra zenélni, és bulizni mindig teljesen idegen emberekkel. Szerintem ez ami a legszebb az egészben, ez tartja össze az egész csapatot.

Milyen a kapcsolatotok egymással? Előfordulnak köztetek konfliktusok?

Amikor 6an minden hétvégén, vagy nyáron minden nap napi 24 órában együtt vagytok akkor mindig vannak konfliktusok, főleg, hogy mindenkinek ezer más dolga van, és ezt néha nagyon nehéz összehozni a sok koncerttel, de ezek a kis veszekedésen nem nagy horderejűek, és ez alatt a rengeteg idő alatt már ki tudtuk ismerni egymás tulajdonságait, és tudjuk hogy senki sem akar megsérteni senkit sem, csak az illető fáradt vagy túl sok pálinkát ivott. :D

Honnan/kitől jött a nevetek, a Bohemian Betyars?

A név kiválasztása nehéz feladat volt, hiszen tükröznie kellett a zenekar irányvonalát, a zenekar nagyon sokáig gondolkozott a lehetőségeken. Több név is felmerült (Bukake Party, Manouch Cuci, Super Taranta, Panel Palinka), de a végső voksot a Bohemian Betyars mellett tettük le, utalva ezzel a bohém, művész életmódra, és a magyar hagyományokra. Később derült csak ki, hogy a betyárok voltak az első igazi punkok, hiszen kimentek a szabadba ott éltek, és átkozták a rendszert.

Legemlékezetesebb koncertélmény?

Legemlékezetesebbet nem tudok szerintem mondani, mindenkinek más, és más. Ami engem személy szerint a legjobban megfogott, az az a38as koncert Péterfy Boriék előtt, illetve Miskolcon a mostani Április 1-jei koncertünk. Az előbbin nagyon jó volt a hangulat, és nagyon jó volt a színpad, az utóbbin meg sokkoló látvány volt, és elképeztően sok energiát adott az, hogy 360 ember szeretne megnézni minket, és ennyi embernek tetszik amit csinálunk.

Mit üzentek a tarkásoknak és a koncertre érkezőknek?

Azt üzenjük nekik, hogy kössék fel a gatyájukat, mert nem egy chillout koncert lesz. A tarkán nagyon benne van a levegőben egy kiütöm a ház falát koncert, ki fogjuk hozni az őrültet mindenkiből, és felverjük a kolit. A lényeg az, hogy egy hullámhosszon pörögjön a zenekar, és a közönség.

Végül pedig: szeretitek a pálinkát?

Nem vetjük meg. :D Nagyon sokszor kimondjuk koncerteken, és általában a végére nagyon vágyunk már egy felesre. Persze vannak gyengébb láncszemek a zenekarban, akik elsőre erőszakkal isszák meg, de egy-kettő után általában már nekik is jobban csúszik.

Reméljük Titeket is sikerült felcsigázni és ott lesztek a koncerten! :)

 

www.myspace.com/bohemianbetyars

 

Bohemian Betyars - Tarka Napok 2011 tavasz - HÉTFŐ - 24:00

http://www.facebook.com/event.php?eid=110054362411154

http://www.facebook.com/tarkanapok

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bcetarka.blog.hu/api/trackback/id/tr342816672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása